fredag 1 juli 2011

Min nya "hemmafru-hobby"...

Något som är populärt här bland hemmafruarna kallas "extreme couponing". Det går ut på att man försöker handla saker helt gratis eller i alla fall mycket billigt genom att använda sig av olika specialerbjudanden och kuponger. Töntigt eller hur!!! I Sverige kan man ju hitta kuponger ibland, men här är det en hel industri. Varje söndag så följer speciella häften med kuponger med kvällstidningarna. Är man smart kan man då hitta vissa varor med specialerbjudande på någon affär, som tillsammans med en kupong för samma vara gör den helt gratis. Det är så populärt att det finns TV-serier om människor så är så extrema i sitt kupong-jagande att de fyller 4-5 kundvagnar med varor och betalar en dollar för alltihop.

En hög med kuponger.
Min grannkompis började med detta och peppade mig att testa så då tänkte jag "varför inte" och nu är jag fast, Ha ha ha!!! Inte så konstigt kanske med tanke på att jag redan var expert på att handla fina grejer på REA. Bäst av allt är att jag får alla tips på vad jag ska handla och vilka kuponger jag ska använda, från en blogg  som heter "The Crazy coupon Lady"  så jag behöver inte lägga tid på det.

Dagens fynd! 3 stora dusch-krämer, 2 kex-paket och tamponger.
Dagens fynd var en "Moneymaker". Utan kuponger hade detta kostat 27 dollar. Jag betalade, efter att kupongerna var dragna 9 dollar (strax under 60 kr) . Dessutom fick jag ett presentkort på 12  dollar (ca 80 kr) pga specialkampanjer för dessa varor. Presentkortet använder jag som betalning en annan gång då jag handlar. Det låter helt sjukt men det fungerar! Alltså gick jag därifrån med 3 dollar (ca 20 kr) mer i börsen än vad jag hade då jag började handla :)