onsdag 29 juni 2011

Nova, Roia och Camerons födelsedagsfest.

Födelsedagsfrande hos Peyman släkt.
Nova med en av sina presenter, en barndator, på födelsedagsfesten hos Bahman.
Nova visar hur tuff hon är med sin nya dator.
Roia, Nova och Cameron fyller år samma vecka, trippelkalas!
Lite svårt att blåsa ut ljusen.
Min egen variant av jordgubbstårta, tjock glasyr istället för grädde, det blev inte tokigt alls
Neo på examensdagen. Mycket högtidligt. de hade övat in några patriotiska sånger som de sjöng.
Sötisarna leker tillsammans i ett litet tält på balkongen.
Nova bestämde sig för att kravla in under sängen, det var trångt, men lika glad var hon för det...

måndag 20 juni 2011

Pasadena street chalk festival

I helgen gick vi på den årliga gatukrit-festivalen i Pasadena. Massor med konstnärer ritar sina tillfälliga alster direkt på gatustenen. Jag läste att festivlen har Guiness Rekord i antalet kritmålningar. Det var otroligt imponerande. Flera av teckningarna såg utsom fotografier. Jag kan inte förstå hur man kan göra såna detaljerade bilder med gatukritor, och vilket slöseri att de försvinner efter några dagar... Men fascinerande!
Först en bild på Neos fina gatukrits-konstverk utanför huset i Umeå förra sommaren.
Sedan några av de kanske 100 målningarna på festivalen...

Min favorit, detta var dag 1 av festivalen så jag undrar hur den blev då den var klar, rutan skulle fyllas med bilden.

En pappa som ritade av ett fotografi av sin son.


lördag 18 juni 2011

Triss i kalas

Många kalas har det blivit sedan vi flyttade hit. Jag får lite prestationsångest här då kalasen bara blivit mer och mer avancerade och påkostade ju fler Neo varit bjuden på.  Sista veckorna har han varit på ett kalas på bowlinghallen, som var jättekul och så ett kalas hemma hos en dagiskompis. Det kalaset tog priset i att vara påkostat, men de verkade ha råd med tanke på deras gigantiska hus. Det var i födelsedagsbarnets trädgård. De hade slagit på stort: servitörer som gick runt och bjöd på små snittar, hopptält, såpbubbelmaskin. inhyrd prinsessa som gjorde kroppsmålningar och knöt figurer av ballonger, inhyrd lekledare, piñata, inhyrd dockteater, bar (för de vuxna), ostar och kexbuffé, glassbuffé och tårta, jag har säkert glömt något...


Hoppa säck
Dockteatern var mycket uppskattad.
Neos tur att slå på piñatan. Den var fylld med godis som rann ut då den till sist sprack.
Glassbuffé
Nova tar ett varv runt poolen med hushållerskan.
Tur att det är ett halvår kvar innan jag behöver fixa Neos femårskalas! Förra helgen hann vi också åka ner till Laguna Niguel och firade att både Roia, Cameron och Nova fyllde år på samma vecka.

onsdag 8 juni 2011

En så stor tjej!

Nova överraskade oss på sin födelsedag med att börja gå. Helt plötsligt gick hon omkring på golvet, sakta och försiktigt. Det blev 15 steg på en gång. Tidigare har hon tagit två, tre steg vid några tillfällen men nu var det något helt annat. Oj, så stolt liten tjej! Sedan dess går hon så fort hon får chansen. Neo hade fått för sig att det var precis det det innebar att fylla ett år. Han så blev nöjd över att han hade haft rätt då han på morgonen sa att Nova skulle kunna gå nu, eftersom hon inte var en bebis längre. Hon fick även sin andra tand så det var mycket som hände den dagen.


Neo roar sig med att spela piano i "klubbhuset" under sin lediga dag. Vi hann även med att spela lite biljard och bada i poolen. Han är så nöjd över att han börjat gå 3dagar i veckan på förskolan istället för fem,så det var ett bra beslut.

måndag 6 juni 2011

Grattis på födelsedagen Nova!


 Idag fyller Nova sitt första år. Vi startade dagen med att hela familjen åt muffins med glasyr (cupcakes) till frukost. Ett ljus på varje kaka. Nova var helt överväldigad.
Klara...
Färdiga...
Ät!
Efter det var det dags  för paket-öppning. Hon fick god hjälp av Neo. Hennes två favoritpresenter var dockhuset och nallen som sjunger sånger. Neo har en likadan i Sverige som han gillade mycket så det fick bli en sån till Nova med, fast en rosa.
Nova beundrar sina presenter.
Sedan åkte vi till doktorn för ettårs-kontroll. Hon växer som hon ska som tur är, jag var lite orolig då magen fortfarande krånglar.. Hon var nästan 74 cm lång och vägde strax under 9 kg, så hon är en nätt liten tjej. Önskar att jag tagit med Neos barnbok hit så jag kunde jämföra, jag är ganska säker på att han var en bra bit större vid samma ålder. Doktorn skrev även ut ett recept på en flytande multivitamin som hon ska ta eftersom hon äter mjölkfritt. Hon tyckte även att vi skulle pröva laktosfri ersättning för att se  om det bara är laktosen hon reagerar på eller om det är mjölkproteinet.

När jag kom hem från doktorn ringde Adrian och berättade den glada nyheten att de fått sin son idag, på Sveriges nationaldag och samma dag som Nova! Så himla kul! Jag blev så glad att jag grät en skvätt :-) När vi lagt på så insåg jag att jag helt glömt fråga hur stor den lille var. Grattis familjen Jacobsson!