onsdag 16 november 2011

Slö...

Syskonkärlek
Det går trögt med inläggen känner jag. Jag får skylla på att vi alla har varit mer eller mindre förkylda senaste tiden. Förkylningarna är ett tydligt tecken på att sommaren är över och att hösten även har kommit till södra Californien. Det är betydligt kyligare på natten och höstlöven har börjat skifta färg på många träd. Det är dock fortfarande kring 23-25 grader ute på dagarna och oftast strålande sol, så jag kan erkänna att jag blir bortskämd med finvädret. Jag minns för ett år sedan då vi precis flyttat hit att vi badade en hel del i poolen, det vara rena rama sommarvädret för oss,  men nu känns det inte alls lockande...

När jag ser på de bilder jag tagit senaste tiden inser jag att mina små busfrön börjar ha mer och mer roligt tillsammans. Mycket pyssel blir det. Neo är en riktig pysslare, han älskar även att baka och göra fruktsallad. Det ska klippas, klistras och tejpas, ritas och skrivas. Han har börjat knäcka koden för att läsa och skiva märker vi. Han skriver egna ord, som t ex ELMOSWET (enl. honom Elmostreet). Det är härligt att se hur mycket han utvecklats sedan vi flyttade hit :-)
Ritstund

Nova älskar att leka med Neo i hans rum.

Pysseldags

torsdag 3 november 2011

Halloween


Hela oktober har gick i pumpornas, monstrens och godisets tecken. Vi åkte på två "Pumkin Patches". Där fanns massvis med kul grejer för barn. På förskolan lästes det spökhistorier och pysslades med läskigheter. Den 31:A oktober var dagen med stort "D". På mogonen åkte vi på Halloween-parad på Neos skola och på kvällen så åkte vi till ett villaområde i närheten där vi promenerade runt och Neo gick själv och knackade på husen i  mörkret och frågade om "Bus eller godis". I trädgårdana lyste pumpornas sken och många hade även smyckat ut trädgården med spindelväv och skelett som hängde i träden. Riktigt modig var Neo. Han samlade ihop så mycket godis att han inte längre orkade bära på sin plastpumpa.

PUMKIN PATCH!!!



Baby Love


Rutschkanor fanns det gott om på Pumkin patch.

Mycket kul även för de små.



Neo snurrar på hjulet och vinner biljetter som han sedan växlar in mot leksaker.

Egenhändigt gjord mini-pumpa.

En av de pumpor vi pysslade ihop här hemma.

Teamarbete av mig och Peyman. Jag ritade mösntret och han skar ur pumpan. Riktigt lyckad blev den, och lagom läskig.


Halloweenfest på förkolan.

Jag bakade spindeltårta.

Nova var utklädd till ängel på Halloween, med gloria och vingar.
Neos Halloweenkostym.

"Trick och treatandet" kan börja!