tisdag 31 maj 2011

Tiden rusar

Om mindre än en vecka så fyller Nova ett år. Otroligt vad fort tiden går! Hon håller på att bli stora tjejen. Första tanden har tittat fram i underkäken - och det var på tiden. Hon ogillar burkmat, spottar ut det mesta. Hon vill äta  samma som oss, det visar hon tydligt. Med tänder blir det så mycket enklare. 
Nova snodde Neos pizza så fort hon fick chansen.

Pizza picknick!


Hon tränar fortfarande på att gå, men det blir inte mer än 2-3 steg utan söd innan hon sätter sig på rumpan. Däremot så är hon världsmästare på att stå på egen hand. Hon blir så stolt att hon klappar händerna åt sig själv när hon står.

Neo ritar mycket, det är det första han gör då han vaknar på morgonen och det sista han gör innan han går och lägger sig. Vi märker hur hans teckningar blir mer och mer avancerade. En lite lustig sak är att han aldrig vill rita samma sak två gånger. Han måste alltid hitta på något helt nytt att rita.
Ritar av superhjältar från datorn.

Ritar på balkongen.
Förutom att rita så umgås han konstant med Preston. De hittar på mycket roligt ihop.
Transformers
Vädret går upp och ner, det är oftast kring 22-25 grader, ibland varmare ibland kallare och solen skiner 9 dagar av 10. Kvällarna är kyligare. Förhoppningsvis ska det börja bli ännu varmare på kvällarna när sommaren närmar sig. Både Nova och Neo har fått badleksaker. Novas flytring var ett toppen-köp! Hon älskar att glida omkring i poolen och dessutom hade den ett inbyggt solskydd.
Neo fick en uppblåst flythund.
Helgen som var gick vi på Chuck E'cheese och där det finns massor med roliga spel och maskiner. Till och med Nova tyckte att det var kul, nu när hon kan testa på grejerna själv.
Berg-och-dalbane maskinen var spännande!
Far möter son i spännade match.
Oj, vad Neo koncentrerar sig! Vi ser på en videoskärm som visade banan de red på.
Sist men inte minst en bild på lite syskonkärlek!

måndag 9 maj 2011

New York

Vi hade en underbar och händelserik vecka i New York. Flygresan dit som tar runt 5-6 timmar fick mig att inse det omöjliga med att resa själv med två livliga barn. Nu var vi ju två om ansvaret och det blev ändå svettigt kan jag lova. Nova är inte längre en liten lätthanterlig docka. Med ökat rörlighet har hon utvecklat både en stark egen vilja och omättlig upptäckarlust. Jag är så grymt imponerad av storasyster Maria som flera gånger själv flugit till Milano med 3 barn i släptåg.

Väl på plats bodde vi på ett mysigt hotell Affinnia Shelburne med ett bra läge på Manhattan, gångavstånd till det mesta.
Hotellets tak hade en fantastisk utsikt över bland annat Empire State Building.

Som vanligt när vi är ute och rester så var det ett fullspäckat schema. Vi hann under våra 8 dagar med de största sevärdheterna. Av dessa dagar så var Peyman på en jobbrelaterad mässa under 3 dagar, då fick jag och barnen roa oss själva. Som tur var hade vi med oss vår "långtradarvagn" där även Neo har ett säte att sitta på. 

Så vad gjorde vi i "The Big Apple"?
  • Rockefeller center med en tur upp i skyskrapan"Top of the Rock", 70 våningar upp (260 m)
Påskplantering utanför Rockafeller center.
Skridskobana i vårvärmen.


Utsikten
  • Central park   



  • Ground Zero -  WTC memorial under uppbyggnad och Minnesmuseum från 11:e september


  • FN-huset. Vi lyckades dessutom stå och vänta på hissen då FN:s generalsekreterare Ban Ki Mon kom och skulle åka (vi fick vänta :-)) Så nära honom är det inte många som kommer. Peyman tog upp kameran, men en polis stoppade honom från att föreviga ögonblicket...


  • Times Square


  • Naturhistoriska museet med dinousarier och andra spännande urtidsdjur.

En mammut

  • Bodies Exhibition. Läskig utställning,riktiga bevarade kroppar. Intressant om man gillar biologi.
  • Frihetsgudinnan


  • Empire State Building där vi passade på att fastna i hissen på 86:e våningen!!! 15 minuter satt vi fast, 10 personer på en alldeles för liten yta, varmt och syrebrist. Jag var skräckslagen, händerna domnade och pulsen rusade och jag  inbillade mig alla möjliga katastrofer innan de slutligen hjälpte oss ur hissen...

Dålig bild då kameran inte fixar nattbilder, men den ger ändå en uppfattning om hur sjukt högt upp man befinner sig...
  • Central park Zoo

Ovanligt snygg sköldpadda!


  • Battery park



  • China town
  • Brooklyn Bridge
  • Central station
  • Wall street


  • Bonus-Hattparaden på femte avenyn på påskdagen, en årlig tradition




Den sötaste deltagaren på årets hattparad!
  •  Seaport Marketplace

Några roliga butiker hann vi även besöka... Världens kanske största Legoaffär, En gigantisk Toys R'us där Neo passade på att åka i pariserhjulet som rymdes mitt i butiken och slutligen American girl, En dockbutik i 3 våningar med både frisörsalong, fotostudio, cafe och läkarmottagning dit du kunde ta din docka...
Förutom alla turistiga attraktioner så passade jag på att besöka min arbetskamrat David ifrån Umeå som under 2 år jobbar som kantor åt svenska kyrkan i New york.