söndag 9 januari 2011

Kulturella helgen

Vi försöker hitta på saker på helgerna för att ta tillvara på tiden här på bästa sätt. Peyman jobbar långa dagar under veckorna och är sällan hemma före kl 8 på kvällen så helgerna är vår famijetid. I går åkte vi till Los Angeles naturhistoriska museum. Det fanns mycket intressant att titta på. Jag tyckte extra mycket om den stora samlingen av mineraler, ädelstenar och bergarter. Det är otroligt vad det finns för fantastiska skatter under jordens yta. Neo gillade dinosaurierna och de uppstoppade djuren bäst.
Vi förundrades över hur naturtrogna djuren såg ut, tills vi insåg att de nog var uppstoppade, då kändes det lite sorgligt...

Sabeltandat tigerskalle

Nova gillar också att gå på museum.

Roligt att få känna och klämma på sakerna.
 På vägen hem åkte vi till Hollywood Boulevard för att flanera och äta middag efter den kända Hollywood Walk of Fame. Till Neos stora förtjusning fanns massor med utklädda barnprogramskaraktärer ute på gatan som han vick hälsa på. Där fanns också många "turist-ställen" som vi får spana in någon annan gång.  Passar bra om någon kommer hit och hälsar på! Det var allt ifrån Madame Tussauds vax-kabinett till Guinness rekord-boks utställning.

Neo och Barney

Närkontakt med Marilyn Monroe utanför Madame Tussauds.

China theater Hollywood. Här har massa kändisar skrivit sina autografer och lämnat fot/handavtryck i cementen.


4 kommentarer:

  1. Kul att ni gör så många roliga utflykter, blir fina minnen!
    Åh, jag vill verkligen komma o hälsa på. Men nu är det nog prio bygge som slantarna får läggas på ( 2 snickare ska vara här hela veckan, jippi!!)
    Men typ i November vore ju perfekt, måste bli av!
    Spindeln i förra inlägget var verkligen en otäck en, huvva! Kram

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas så mycket att ni kan komma i höst, men jag förstår att slantarna måste gå till huset i första hand. Vad spännande det ska bli nästa sommar att se hur långt ni kommit med övervåningen!

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att det finns mkt att se, ni är duktiga på att bege er ut. Och då riskerar man inte att bli uttråkad utan har alltid ngt att se fram emot, som tröst. Imponerad av Neo som vågar klämma och känna på grejerna på museet. Mkt fin bild förresten på dig, Neo och Marilyn:)))
    Kram från isblankt Helsingborg:)) Sköt om er söta familjen

    SvaraRadera
  4. Så roligt att få se alla bilder!...var en hel del att bläddra igenom nu när jag varit utan dator i flera veckor :) jag är djupt imponerad och glad över att du orkar uppdatera så mycket, guld värt för oss här hemma som saknar er så <3

    SvaraRadera