onsdag 30 mars 2011

Bilar

Jag gjorde ett litet kollage av bilder från några av bilarna. Man hade även byggt upptidsenliga miljöer runt veteranbilarna så att man fick en känsla för  tiden dåde rullade på vägarna.
I helgen så åkte vi på bilmuseum. Oj, vad pappa hade gillat att vara där! Till och med jag tyckte att det var intressant, även om jag var skeptisk då Peyman kom med förslaget att åka dit. Neo tyckte också om stället. De hade en hel våning med barnaktiviteter där vi fastnade ett bra tag.
En tunnel full med leksaksbilar.


En gigantisk färgläggningsvägg i bakgrunden och bilar, bilar, bilar....
Det fanns "hinkar" med olika byggsatser att låna, mycket roligt!

En framtida Formel-1 förare???

Neo ser ut att trivas, omgiven av lyxbilar,
Efteråt åkte vi ut till havet och Santa Monica Pier. Där finns ett helt tivoli och en massa restauranger ute på piren. Neo fick ett åkband så han kunde åka karuseller.


Neo åkte en liten version av "Fritt fall"

...Och han åkte även den stora varianten, tillsammans med Peyman.

Nova fick åka pariserhjulet

Hela familjen fick beundra Santa Monica Beach uppifrån.

Utsikten

tisdag 22 mars 2011

Persiskt nyår

Den gångna helgen har varit fylld med aktiviteter. I fredags var det dags för fest på Neos dagis. Det var en tillställning för att samla in pengar till att köpa ny utrustning till dagiset. Det bjöds på mat och dryck. Man auktionerade ut inramade tavlor som barnen gjort och korgar med olika teman. Det fanns allt möjligt i korgarna; hårvårdsprodukter, ljus, sportgrejer, leksaker, målargrejer, filmer, böcker... Jag ropade in en korg fylld med badgrejer :-)
Jag var med och packade och plastade in korgarna med några andra mammor helgen innan festen.

Jag betalade 115 dollar för korgen, ca 750 kr. Mycket pengar! Men, enbart handväskan hade kostat 165 dollar (kvittot kvar!) så jag såg det som en lyxig present åt mig själv! :-)

Förutom detta så kunde man köpa lotter. Första priset var en vinkyl fylld med vinflaskor. Den vann vi tyvärr inte!
Vi tog med oss våra grannar dit. Det blev en mycket trevlig kväll!
Angie, Brandon och Nova

I lördags körde vi ner till San Diego. Några av Peymans arbetskamrater från Sverige var där på konferens. Vi passade på att äta lunch med dom på en sportbar på hotell Hilton. Sedan åkte vi tilll Behrooz (Peymans mammas kusin) och åt en traditionell persisk nyårsmiddag; lax, ris, örter och en grön sak som jag inte riktigt vet vad den var gjord av, men god var den!
De här är symboliska saker som man ställer fram vid det persiska nyåret. Man firar att våren har kommit.
På söndagen körde vi upp till Laguna Niguel och hem till Iran (Peymans mammas moster). På vägen dit så hittade vi denna butik...


Hemma hos Iran samlades hela släkten för att fira in våren. Hon hade lagat enorma mängder mat och det var verkligen supergott! På kvällen började det regna kraftigt och man gick ut med varningar på tv:n om att man skulle hålla sig inne pga ovädret. Ett tag trodde vi att vi skulle behöva stanna där över natten. Det började klarna upp senare på kvällen och vid tiotiden bestämde vi oss för att köra hemåt. Peyman körde väldigt lugnt då de fortfarande regnade och fanns mycket vatten på motorvägarna. Det är drygt 10 mil att köra hem därifrån. När vi hade kommit halvvägs började motorlampan lysa och vi fick svänga av motorvägen. Man vill INTE ha stopp på bilden på motorvägarna och speciellt inte i mörker och regn... Han hittade en bensinmack och kollade i bil-handboken vad som kunde vara fel. Det visade sig att vi hade tur. När han plockade ut säkringarna och satte tillbaka dom så slutade lampan att lysa. På vägen hem hann vi passera 3 olika bilolyckor, varav en precis hade inträffat och bilarna stog tvärs över motorvägen i mörkret. Livsfarligt! Många kör fortfarande snabbt fast det är risk för vattenplaning och dålig sikt. Risk för masskrock! 
Vi var även väldigt nära att bli rammade av en ambulans som svängde ut framför oss när vi skulle svänga av motorvägen. Jag gillar inte att vara ute på motorvägarna!

Nova gymnastiserar. Hon kryper inte ännu men hon tar sig fram på rumpan och är nöjd med det.


Neo har klätt ut sig till ett "Odjur" (kalsonger på huvudet!)

torsdag 17 mars 2011

Andra kalaset

I söndags var det återigen dags för att åka på barnkalas med Neo. Den här gången var det hans klasskamrat Isla som fyllde 4 år. Kalaset var på ett ställe som heter Kidspace Center. Liknade teknikens hus i upplägget, men med inriktning mot biologi. Det fanns massor med roligt att se, uppleva och göra för barn.


Själva kalaset var i ett rum fyllt av aktiviteter. Det fanns två lekledare som hittade på roliga lekar som passade bra för fyraåringar. Sköldpaddsrace, klä ut sig, rita på stooora papper, klappa reptiler m.m. Förutom tårta och annat tilltugg fick alla barnen med sig 3 olika "Goodie bags" hem från kalaset, fyllda med små leksaker, klistermärken, såpbubblor och annat smått och gott.

Klappa ödlan

Sköldpaddsrace

Limbo

Poppa "Popcorn"

Födelsedagsbarnet Isla blåser ut tårtljusen

Efter att kalaset var avklarat så stannade vi kvar några timmar för att kolla in stället. Det fanns mycket roliga saker att göra. Neos favorit var nog byggarbetsplatsen. Han var där länge, länge och drog omkring med sin skottkärra och med hjälmen på sned. Ovanligt för oss att se honom roa sig själv så länge!

Neo leker byggare

Neo och Peyman byggde ett ståtligt slott.

Fast i nätet


Cyklarna var också en favorit.

Peyman fick åka med

Småkryp
Innan vi åkte hem satt vi en stund i bagaget på vår bil och käkade lite glass. Den är verkligen rymlig då man fäller ner det bakre sätet. Även om bilar av Van-modell inte hör till de snyggaste på marknaden så måste jag säga att de är verkligen praktiska då man har barn.

Nova har börjat vinka så fort hon får chansen, hon gillar då man vinkar tillbaka.
Mina hjärtan!

torsdag 10 mars 2011

Neo briljerar

Neo drillas hårt på sin förskola. Det liknar mer en årskurs ett än en klass för 4-åringar. De har så smått börjat med enkel matte. Det passar honom jättebra eftersom han är så intresserad och det är jag tacksam över. Han har lärt sig massor på den här korta tiden. Jag läste att den här förskolan har den inriktningen att barnen ska klara av inträdesprov för att gå finare privatskolor när det är dags för Kindergarten. Inte anledningen till att vi valde den dock. Med tanke på hur hutlöst dyrt det är med barnomsorg här så är jag tacksam över den bonusen att han lär vara skolmogen då vi återvänder till Sverige.
Varje dag får man en sådan här lapp med info om hur dagen har varit.


onsdag 9 mars 2011

Poolhäng

Idag så passade jag och Nova på att ligga vid poolen och slappa. Det är 28 grader varmt och solen skiner. Nu ska jag gå och hämta Neo på dagis, sen blir det nog till att hoppa i poolen.
Jag tror att hon har mina fötter :-)
Under parasollet
Lägg märke till apelsinerna i träden bakom Nova. De är mumsiga!

måndag 7 mars 2011

Bröllopsdag

Neo gav oss en fin teckning av ett brudpar, och en bröllopstårta i choklad. Sötisen!

Igår var det 6 år sedan vi gifte oss i LasVegas. Hjälp, vad tiden gått snabbt! Vi firade genom att våga oss på att åka hela högen på bio, inte Drive-in den här gången. Vi valde en film som verkade passa både barn och vuxna. "Rango" hette den. Det var en riktigt rolig film, jag rekommenderar den! Men oj vad jobbigt att se den med två barn!! Både jag och Peyman fick jobba hårt för att hålla Neo och Nova i shack. Neo ville, naturligt nog, fråga om det mesta som hände på filmen (med sin högtalarröst!). Nova försökte sno åt sig allt hon tyckte verkade ätbart, helst sugröret från colan  och gärna med en halv pappers-servett i mungipan.  Nästa gång får det bli Drive-in bio igen!
Efter den utmaningen på nästan två timmar var avklarad så gick vi på "Cheesecake Factory" och åt en fin middag, mycket gott! Den avslutades med att Nova fyllde blöjan (och strumpbyxan... och klänningen halvvägs upp på ryggen...) med mindre godluktande innehåll.
Det verkar ha blivit hennes grej att ha bajskalas då vi går på restaurang, det här var tredje gången gillt...

Syskonkärlek

söndag 6 mars 2011

Universal Studios, igen!

 
Igår var vi återigen på Universal studios. Den här gången hade vi tagit med badkläder till Neo eftersom det fanns ett "Nick Nyfiken-vattenland". Neo var skicklig på att undvika att bli blöt i början men till slut så vågade han sig på en dusch. Roligast tyckte han nog det var att springa runt och skrika...

Som ni ser så var inte alla föräldrar lika förutseende som oss med badkläder.

Jippie, en livs levande Sponge Bob!!!

Vi fick blöta ner Nova litegrann också, för att svalka.

Lilla prinsessan.

En annan filmfigur, vet inte riktigt från vilken film dock...

En vattenshow- "Waterworld". Mycket eld, raketer, sprutande vatten och stunt-tricks.




Middag åt vi på Forrest Gumps egen restaurang, Bubba Gump. Vi åt olika rätter med räkor, supermumsigt!   Neo fick fish n'ships serverat i en räktrålare gjord av papper.