tisdag 22 mars 2011

Persiskt nyår

Den gångna helgen har varit fylld med aktiviteter. I fredags var det dags för fest på Neos dagis. Det var en tillställning för att samla in pengar till att köpa ny utrustning till dagiset. Det bjöds på mat och dryck. Man auktionerade ut inramade tavlor som barnen gjort och korgar med olika teman. Det fanns allt möjligt i korgarna; hårvårdsprodukter, ljus, sportgrejer, leksaker, målargrejer, filmer, böcker... Jag ropade in en korg fylld med badgrejer :-)
Jag var med och packade och plastade in korgarna med några andra mammor helgen innan festen.

Jag betalade 115 dollar för korgen, ca 750 kr. Mycket pengar! Men, enbart handväskan hade kostat 165 dollar (kvittot kvar!) så jag såg det som en lyxig present åt mig själv! :-)

Förutom detta så kunde man köpa lotter. Första priset var en vinkyl fylld med vinflaskor. Den vann vi tyvärr inte!
Vi tog med oss våra grannar dit. Det blev en mycket trevlig kväll!
Angie, Brandon och Nova

I lördags körde vi ner till San Diego. Några av Peymans arbetskamrater från Sverige var där på konferens. Vi passade på att äta lunch med dom på en sportbar på hotell Hilton. Sedan åkte vi tilll Behrooz (Peymans mammas kusin) och åt en traditionell persisk nyårsmiddag; lax, ris, örter och en grön sak som jag inte riktigt vet vad den var gjord av, men god var den!
De här är symboliska saker som man ställer fram vid det persiska nyåret. Man firar att våren har kommit.
På söndagen körde vi upp till Laguna Niguel och hem till Iran (Peymans mammas moster). På vägen dit så hittade vi denna butik...


Hemma hos Iran samlades hela släkten för att fira in våren. Hon hade lagat enorma mängder mat och det var verkligen supergott! På kvällen började det regna kraftigt och man gick ut med varningar på tv:n om att man skulle hålla sig inne pga ovädret. Ett tag trodde vi att vi skulle behöva stanna där över natten. Det började klarna upp senare på kvällen och vid tiotiden bestämde vi oss för att köra hemåt. Peyman körde väldigt lugnt då de fortfarande regnade och fanns mycket vatten på motorvägarna. Det är drygt 10 mil att köra hem därifrån. När vi hade kommit halvvägs började motorlampan lysa och vi fick svänga av motorvägen. Man vill INTE ha stopp på bilden på motorvägarna och speciellt inte i mörker och regn... Han hittade en bensinmack och kollade i bil-handboken vad som kunde vara fel. Det visade sig att vi hade tur. När han plockade ut säkringarna och satte tillbaka dom så slutade lampan att lysa. På vägen hem hann vi passera 3 olika bilolyckor, varav en precis hade inträffat och bilarna stog tvärs över motorvägen i mörkret. Livsfarligt! Många kör fortfarande snabbt fast det är risk för vattenplaning och dålig sikt. Risk för masskrock! 
Vi var även väldigt nära att bli rammade av en ambulans som svängde ut framför oss när vi skulle svänga av motorvägen. Jag gillar inte att vara ute på motorvägarna!

Nova gymnastiserar. Hon kryper inte ännu men hon tar sig fram på rumpan och är nöjd med det.


Neo har klätt ut sig till ett "Odjur" (kalsonger på huvudet!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar