fredag 9 december 2011

Neos kalas

Förra lördagen fyllde Neo 5 år och han blev kungligt firad. Vi hade hyrt partyrummet på Kidspace, ett slags museum för barn . Två lekledare ingick i hyran så vi behövde bara bekymra oss om att duka fram tilltuggen, Skönt! 17 av hans kompisar dök upp, de flesta från skolan men även en grannfamilj och en några andra bekanta som är finlanssvenskar. Det blev många roliga aktiviteter för barnen; Roliga lekar som lekledarna styrde upp. De fick titta närmare på en stor spindel och klappa en cool ödla, de fick experimentera och göra eget Slime bland mycket annat. Det ingick även partypåsar med smått och gott till barnen, en motsvarighet till Sveriges  fiskdamm som man får då man går hem från kalaset. Tyvärr verkar jag inte ha fått med dessa på bild men varje påse hade en färgglad heliumballong fäst vid sig och pennor små ritblock, plastdinosaurier, tatueringar m.m. inuti. Efter själva kalaset fick alla barnen inträde till resten av Kidspace där det fanns mycket roligt att göra, ungefär som Teknikens hus fast med fokus på Biologi. En bonus var att de visades en julshow med dockteater. Paketen fick Neo inte öppna föränn vi kom hem, den amerikanska stilen alltså.
Inte helt fel att få en dinosaurietårta då man fyller 5 år!

Alla är mycket koncentrerade då de blandar till sitt egna slime.

Färdig!

Nova var mest intresserad av skyddsglasögonen.

Man måste vara modig för att sitta så nära en Jätte spindel.

Klappa ödlan, check!

Roliga lekar
Det fanns roliga cyklar att låna på Kidspace.


Även Nova hittade en cykel i rätt storlek.

4 kommentarer:

  1. Så roligt att få se alla bilder! men bilden på spindeln kunde jag väl fått en förvarning om ;) hurrrrrvas i hela kroppen!!
    Vilken läcker tårta!! William vill ha en likadan på sitt kalas! hur ska jag lösa den knipan?!
    Massor med kramar till er alla!!!

    SvaraRadera
  2. Ja tårtan var riktigt häftig, men jag föredrar definitivt den svenska varianten när det kommer till att äta upp den. Ja, du har ju själv testat amerikanska tårtor gissar jag, med smörkräm istället för grädde, Huvva!

    SvaraRadera
  3. Men så kul att ÄNTLIGEN få se lite mer av vad som pågår ;)
    Vi önskar såklart ett stort grattis i efterskott!
    Vilket kul ställe det där "Kids Place" kanske en affärsidé att ta med till hemstaden?

    Ha det gott & stor kram till er alla!

    SvaraRadera
  4. Neo tackar för grattishälsningen! Ja, det vore något med ett Kidspace i Umeå, kanske ett samarbete med universitetet?

    SvaraRadera