tisdag 31 januari 2012

Los Angeles Zoo

Den här helgen valde vi att åka på Zoo.
Detta Zoo ligger bara 15 minuter från där vi bor men vi hade inte hunnit vara där ännu. Nu blev det så att vi passade på att köpa ett årskort så nu kommer vi att åka dit fler gånger.

Den här giraffen var så himla cool. Han ställde sig under ett träd och sträckte på sin hals så långt det bara gick för att försöka få tag på några blad. Det gick inte så bra. Då putade han med läpparna för att försöka nå bladen, funkade inte då heller. Till slut sträckte han ut sin JÄTTELÅNGA (!!!) blå tunga och sträckte på sig ännu mer. Envis som attan var han och det såg så kul ut, men några blad nådde han aldrig. 

Nova tyckte att zoo var himla skoj, även om det kanske inte syns så mycket på den här bilden. Hon gillade inte att behöva sitta i vagnen så till slut fick vi bära på henne i stället.

Flamingosarna må vara färgranna men de luktade inte gott!

Det här trädet var så fint att jag kunde inte låta bli att ta ett kort på det.

Neo och Peyman beundrar några jättesköldpaddor.

En tigermamma med sina ungar.

Undrar vad schimpansen sitter och funderar på?
Ett åk i karusellen hann vi också med.

söndag 29 januari 2012

Legoland

Förra helgen beökte vi några släktingar i San Diego och eftersom vi stannade över natten så passade vi på att besöka Legoland. Neo har varit där förut, men då var han bara 2,5 år. Nu är han betydligt mer intresserad av Lego, det är en av de leksaker han helst leker med så att åka till Legoland var riktigt populärt. Nova tyckte också att det var rätt lajbans öven om hon fortfarande är för liten för de flesta åkattraktionerna.
Einstein eller Frankenstein det är frågan? 
 Många roliga åk hann vi med under dagen...







Det är helt klart imponerande att de byggt så många häftiga grejer helt utav Lego...



 Vi hade tur med valet av dag, vädret var fint, inte för kallt och bäst av allt det var inga köer till åkattraktionerna. Vi är vana att få stå i 30 minuter, minst på Disneyland och Universal studios men här var det raka spåret in.
Rätt glest med folk...

Mugghållare på vagnen är himla praktiskt.

Nova var väldigt nöjd då hon fick leka ett tag på lekplatsen.

Den här bilden får tala för sig själv.

torsdag 26 januari 2012

fredag 20 januari 2012

The Rose Parade



För att fira in det nya året så har man varje nyårsdag en fantastisk parad i Pasadena. I år var temat "Just imagine... ".  Paraden är otroligt populär och människor från hela USA reser hit för att få se den live. Den sänds även på tv.
Paraden består av enorma vagnar med olika teman där ALLT är täckt av levande och torkade blommor och frön, därav paradens namn; The Rose parade. I år var drygt 90 vagnar med i paraden och därtill massor av paradorkestrar, hästekipage m.m.

Vi hade tänkt gå dit förra året eftersom paraden ligger så nära där vi bor. Då visste vi inte riktigt vad den var för något och påå nyårsdagens morgon var vi så trötta att vi inte orkade stiga upp i ottan för att gå iväg. Däremot så såg jag den framför tv:n och bestämde mig för att se den live i år i stället. 

I år hölls paraden den andra jauari istället för den första eftersom nyårsdagen var en söndag och av någon religiös anledning vill man inte ha paraden då. Jag och Neo gick tillsammans till slutet av paradgatan, en kvarts promenad från där vi bor. Det var en varm och solig dag och yr i bollen som jag är hade jag glömt ta med både något att dricka och pengar så vi höll på att få solsting innan vi var hemma igen. Men oj vad 
imponerande!
Här är några bilder från paraden:

Allt man ser på vagnen är täckt av blommor frön och torkade växter.

Neo hade fått någon allergisk reaktion och var väldigt svullen runt ögonen .

Oregons Float.

Många av vagnarna hade lekfulla teman och det spelades musik och människorna på vagnarna spexade för publiken som jublade, härlig stämning!

Den här floatens tema är organdonation, bilderna visar både de vars liv räddats av donation och även de som  räddat andra genom att donera sina organ. På floaten sitter några vars liv räddats genom organdonation.


Det var väldigt många hästekipage med i paraden, allt från poliser och indianer till några  söta Fallabellor med vagnar.

Den här floaten gillade inte Neo. Han var mycket upprörd över den uppstoppade hästen och hunden...

Dinosaurietema


Sveriges flagga!!!
Sverige var även representerade med ett paradband från Karlskrona flottbas som spelade ABBA på blåsinstrument, men då försökte jag filma med mobilen och tryckte fel så det försvann istället för att sparas.

Power Rangers
Man räknar med att mellan 800 000 och en miljon människor kantar  Colorado Boulevard för att beskåda paraden. De största publiken finns i början av paradgatan där de även finns massor av sittplatser på läktare utmed gatan. En sådan sittplats kostar mellan 45-90 dollar och börjar säljas från den 1 februari året innan en ny parad. Paraden vandrar totalt en kanske 4-5 kilometer lång sträcka.



fredag 6 januari 2012

Jul och Nyår

Under jul och nyår så hade vi besök av Peymans mamma och syskonbarn. Det här hann vi med under de två veckor de besökte oss...


Vi besökte Disneyland, där är otroligt vackert och stämningsfullt den här tiden på året.
Det var tyvärr en riktigt kall dag just den dagen så vi fick vira in Nova i en filt i vagnen. 

En hel del lek och bus blev det :-)


Neo hade julavslutning på sin skola. De sjöngs, dansades och åts mat.
Shahla fyllde 60 år på julafton, tårtkalas i pyjamas.
Neo fick hjälp av Preston att öppna sina julklappar och lika glad var han för det !
Vi lyckades trolla fram ett riktigt lyckat julbord, det blev hemmagjorda köttbullar i år efter förra julens flopp med IKEA:s köttbullar.
Nova ser skeptisk ut.


Middag på Persisk restaurang med släktingarna i Laguna Niguel.
Ett dopp i poolen blev det.
Novas "Ninis" fick besök av sin tvillingbror.  Shahla tog med en från Sverige som säkerhet eftersom  Nova fäst sig så mycket vid sin kanin att vi är rädda att den snart faller i bitar. Hon har dock inte helt accepterat den lite fräschare  kopian.
Chuck E Cheese!!!
En promenad på Hollywood Boulevard.
Vår egen Hollywood-stjärna.
En rundtur inne på Kodak theatre
Promenad på stranden, en dimmig dag.
Vackert!
Förutom detta så blev det en hel del shopping och vi såg på en basketmatch på stora STAPLES centernere i Downtown. Det var Lakers vs. Clippers. Trots mitt näst intill obefintliga sportintresse så måste jag säga att upplevelsen var värd pengarna. En dag besökte även Peyman och våra gäster Universal studios. Jag och barnen hoppade över för att de andra skulle hinna se och göra mer. Nyårsafton firade vi på förmiddagen tillsammans med grannarna och en glasstårta. En jättefin present fick jag av Peyman, en Samsung Galaxy Tab. På kvällen beställde vi hem Japansk mat och därefter smet jag och Peyman iväg på festligheter tillsammans med Angie och Ruben. Först förfest hemma hos en av deras vänner, tillika tvåfaldig OS-medaljör i 50 m frisim. Därefter bar det iväg på en krog vid Venice Beach. Tovslaget skålade vi in utan närvaro av raketer eftesom det är förbjudet på de flesta håll i Californinen pga brandrisken.

Gott Nytt år!!!