fredag 20 januari 2012

The Rose Parade



För att fira in det nya året så har man varje nyårsdag en fantastisk parad i Pasadena. I år var temat "Just imagine... ".  Paraden är otroligt populär och människor från hela USA reser hit för att få se den live. Den sänds även på tv.
Paraden består av enorma vagnar med olika teman där ALLT är täckt av levande och torkade blommor och frön, därav paradens namn; The Rose parade. I år var drygt 90 vagnar med i paraden och därtill massor av paradorkestrar, hästekipage m.m.

Vi hade tänkt gå dit förra året eftersom paraden ligger så nära där vi bor. Då visste vi inte riktigt vad den var för något och påå nyårsdagens morgon var vi så trötta att vi inte orkade stiga upp i ottan för att gå iväg. Däremot så såg jag den framför tv:n och bestämde mig för att se den live i år i stället. 

I år hölls paraden den andra jauari istället för den första eftersom nyårsdagen var en söndag och av någon religiös anledning vill man inte ha paraden då. Jag och Neo gick tillsammans till slutet av paradgatan, en kvarts promenad från där vi bor. Det var en varm och solig dag och yr i bollen som jag är hade jag glömt ta med både något att dricka och pengar så vi höll på att få solsting innan vi var hemma igen. Men oj vad 
imponerande!
Här är några bilder från paraden:

Allt man ser på vagnen är täckt av blommor frön och torkade växter.

Neo hade fått någon allergisk reaktion och var väldigt svullen runt ögonen .

Oregons Float.

Många av vagnarna hade lekfulla teman och det spelades musik och människorna på vagnarna spexade för publiken som jublade, härlig stämning!

Den här floatens tema är organdonation, bilderna visar både de vars liv räddats av donation och även de som  räddat andra genom att donera sina organ. På floaten sitter några vars liv räddats genom organdonation.


Det var väldigt många hästekipage med i paraden, allt från poliser och indianer till några  söta Fallabellor med vagnar.

Den här floaten gillade inte Neo. Han var mycket upprörd över den uppstoppade hästen och hunden...

Dinosaurietema


Sveriges flagga!!!
Sverige var även representerade med ett paradband från Karlskrona flottbas som spelade ABBA på blåsinstrument, men då försökte jag filma med mobilen och tryckte fel så det försvann istället för att sparas.

Power Rangers
Man räknar med att mellan 800 000 och en miljon människor kantar  Colorado Boulevard för att beskåda paraden. De största publiken finns i början av paradgatan där de även finns massor av sittplatser på läktare utmed gatan. En sådan sittplats kostar mellan 45-90 dollar och börjar säljas från den 1 februari året innan en ny parad. Paraden vandrar totalt en kanske 4-5 kilometer lång sträcka.



2 kommentarer:

  1. Kul att ni gick och såg den där paraden.Neo är en riktig djurvän, förstår att han blev upprörd när han såg den uppstoppade hästen och hunden.Neo är ju van att se dom levande.Massor av kramar vi längtar så efter er alla./Mamma

    SvaraRadera
  2. Vilken häftig upplevelse! Men den uppstoppade hästen och hunden var ju inge vidare, förstår att Neo var upprörd! Eftersom jag aldrig uppdaterar vare sig blogg eller facebook kan jag ju berätta att Melina ska börja förskolan i veckan, vars har tiden tagit vägen?? Har ni sommarvärme eller? Ser att många har t-shirt. Kram:)

    SvaraRadera