fredag 16 december 2011

Nagelpyssel

Jag har haft mani på nagellack under flera perioder i mitt liv, just nu är jag inne i en sån period. Kanske tack vare alla lacker jag har dragit hem med mina kuponger. Att jag har tid att måla mina naglar gör också sitt till.

Jag har lacker i regnbågens alla färger.

Idag ser mina naglar ut så här. Juliga!

Neo gillar också nagellack och så här blir resultatet då han väljer sina favoritfärger :-)

onsdag 14 december 2011

En hästtjej?

Nova har varit inne i en hästperiod ända sedan vi var hemma i somras. Hon vill titta på hästar i böcker och hon vill härma hur de låter, mest av allt vill hon rida, ibland sätter hon sig på ett gosedjur och smackar med läpparna.
Vovven får agera ponny.
Nu behöver mina knän vila från alla dagliga varv på alla fyra, med henne på ryggen. Därför får det bli en sån här åt henne i julklapp.

Rätt avslöjande paket!?

tisdag 13 december 2011

Tack!

Tack så mycket för paketet mamma! Det kom för några dagar sedan. Alltid lika uppskattat att få en så trevlig överraskning i brevlådan. Godiset är nästan uppätet vid det här laget och Neo och jag har läst våra tidningar både en och två gånger. Novas klänning var så fin, så fin. Hon har inte hunnit prova den på ännu men den ska hon helt klart använda både till jul och nyår.

Neo vill även passa på att tacka moster Lena för presenten. Han fick välja vad han ville och här är resultatet...

Actionfigurer från tv-serien "Ben Ten" som går på Cartoon network.



Liten blir stor

Neo fortsätter att göra framsteg i sitt skolarbete och nu skriver han mer och mer ord även här hemma på sina teckningar, rätt imponerande. Igår blev han arg på mig och stampade iväg för att få utlopp för sin frustration, med papper och penna i högsta hugg. Efter ett tag kom han tillbaka och gav mig den här...
Den här får jag nog ta och spara!

måndag 12 december 2011

Nya fynd

Nu när Halloweenfirandet var över så sålde affärerna ut sina lager med kostymer och då passade jag på att köpa några kostymer till barnen. De klär ut sig var och varannan dag så det är ett uppskattat inslag i leksakshögen. Jag betalade 2-3 dollar per kostym (dvs. 13-20 kr) riktiga fynd! De får helt klart följa med i resväskan hem till Sverige...


Ett träskmonster

En Alien (Nova älskar att ha på sig den masken)

Neo och Preston leker.

Jag tog med mig Neos alla utklädningskläder från Sverige och hit när vi var hem i somras. Denna tror jag att han fick av Mattias för några jular sedan och den har varit mycket uppskattad. Han vill ofta ha den då vi går och handlar eftersom han försöker få omgivningen att ge honom uppmärksamhet istället för Nova, och det brukar funka!
Jag köpte även några utklädningsklänningar i storlek 3-5 år...

 Samma bra pris som för monsterkostymerna...

fredag 9 december 2011

Neos kalas

Förra lördagen fyllde Neo 5 år och han blev kungligt firad. Vi hade hyrt partyrummet på Kidspace, ett slags museum för barn . Två lekledare ingick i hyran så vi behövde bara bekymra oss om att duka fram tilltuggen, Skönt! 17 av hans kompisar dök upp, de flesta från skolan men även en grannfamilj och en några andra bekanta som är finlanssvenskar. Det blev många roliga aktiviteter för barnen; Roliga lekar som lekledarna styrde upp. De fick titta närmare på en stor spindel och klappa en cool ödla, de fick experimentera och göra eget Slime bland mycket annat. Det ingick även partypåsar med smått och gott till barnen, en motsvarighet till Sveriges  fiskdamm som man får då man går hem från kalaset. Tyvärr verkar jag inte ha fått med dessa på bild men varje påse hade en färgglad heliumballong fäst vid sig och pennor små ritblock, plastdinosaurier, tatueringar m.m. inuti. Efter själva kalaset fick alla barnen inträde till resten av Kidspace där det fanns mycket roligt att göra, ungefär som Teknikens hus fast med fokus på Biologi. En bonus var att de visades en julshow med dockteater. Paketen fick Neo inte öppna föränn vi kom hem, den amerikanska stilen alltså.
Inte helt fel att få en dinosaurietårta då man fyller 5 år!

Alla är mycket koncentrerade då de blandar till sitt egna slime.

Färdig!

Nova var mest intresserad av skyddsglasögonen.

Man måste vara modig för att sitta så nära en Jätte spindel.

Klappa ödlan, check!

Roliga lekar
Det fanns roliga cyklar att låna på Kidspace.


Även Nova hittade en cykel i rätt storlek.

onsdag 16 november 2011

Slö...

Syskonkärlek
Det går trögt med inläggen känner jag. Jag får skylla på att vi alla har varit mer eller mindre förkylda senaste tiden. Förkylningarna är ett tydligt tecken på att sommaren är över och att hösten även har kommit till södra Californien. Det är betydligt kyligare på natten och höstlöven har börjat skifta färg på många träd. Det är dock fortfarande kring 23-25 grader ute på dagarna och oftast strålande sol, så jag kan erkänna att jag blir bortskämd med finvädret. Jag minns för ett år sedan då vi precis flyttat hit att vi badade en hel del i poolen, det vara rena rama sommarvädret för oss,  men nu känns det inte alls lockande...

När jag ser på de bilder jag tagit senaste tiden inser jag att mina små busfrön börjar ha mer och mer roligt tillsammans. Mycket pyssel blir det. Neo är en riktig pysslare, han älskar även att baka och göra fruktsallad. Det ska klippas, klistras och tejpas, ritas och skrivas. Han har börjat knäcka koden för att läsa och skiva märker vi. Han skriver egna ord, som t ex ELMOSWET (enl. honom Elmostreet). Det är härligt att se hur mycket han utvecklats sedan vi flyttade hit :-)
Ritstund

Nova älskar att leka med Neo i hans rum.

Pysseldags

torsdag 3 november 2011

Halloween


Hela oktober har gick i pumpornas, monstrens och godisets tecken. Vi åkte på två "Pumkin Patches". Där fanns massvis med kul grejer för barn. På förskolan lästes det spökhistorier och pysslades med läskigheter. Den 31:A oktober var dagen med stort "D". På mogonen åkte vi på Halloween-parad på Neos skola och på kvällen så åkte vi till ett villaområde i närheten där vi promenerade runt och Neo gick själv och knackade på husen i  mörkret och frågade om "Bus eller godis". I trädgårdana lyste pumpornas sken och många hade även smyckat ut trädgården med spindelväv och skelett som hängde i träden. Riktigt modig var Neo. Han samlade ihop så mycket godis att han inte längre orkade bära på sin plastpumpa.

PUMKIN PATCH!!!



Baby Love


Rutschkanor fanns det gott om på Pumkin patch.

Mycket kul även för de små.



Neo snurrar på hjulet och vinner biljetter som han sedan växlar in mot leksaker.

Egenhändigt gjord mini-pumpa.

En av de pumpor vi pysslade ihop här hemma.

Teamarbete av mig och Peyman. Jag ritade mösntret och han skar ur pumpan. Riktigt lyckad blev den, och lagom läskig.


Halloweenfest på förkolan.

Jag bakade spindeltårta.

Nova var utklädd till ängel på Halloween, med gloria och vingar.
Neos Halloweenkostym.

"Trick och treatandet" kan börja!





måndag 10 oktober 2011

Kurragömma

Det har livlig fantasi båda mina småskruttar och det är bra att alltid ha en kamera  nära till hands. Nova har börjat hitta på både ett och annat bus...

Favoritstället att gömma sig på är lektältet.

Men det är även kul att gömma sig under sängen...

Eller i soffbordet...

Eller det kanske till och mer går att gömma sig i en BH :-)
Under vagnen, ett riktigt höjdarställe!

Om jag kladdar på mig ett tillräckligt tjockt lager med Yoghurt, då syns jag inte!


SÅ DET SÅ!!!