måndag 28 februari 2011

Kalas

Jag tänkte berätta lite om kalaset som Neo var på för två helger sedan. Det var hans bästa kompis från föskolan, Deuk, som fyllde fyra år. Kalaset var på Chuck E Cheese. En restaurang/lekställe några hundra meter från där vi bor. Peyman följde med honom dit. Där bjöds det på Pizza och tårta och alla baren fick mynt som de kunde spela på automaterna med. Neo hade jättekul! Det visade att bästa kompisens pappa jobbade åt Disney och var regissör. Han jobbade just nu med en ny Nalle Puh film.

Deuk sitter bortanför Neo.




Neo har blivit bjuden på ett till kalas om två veckor. Det är en tjej från förskolan som heter Isla. Hennes kalas ska vara på ett ställe som heter kidspace childrens museum. Det verkar vara grejen här... att ha kalaset på anna ort än hemma. Jag gillar konceptet eftersom man slipper stressa ihjäl sig, eller vad säger du Maria?
Äntligen börjar alla ha tillfrisknat någorlunda. Nova har sin första feberfria dag idag. Neo går sin andra dag på förskolan. Nästa vecka måste de tillbaka till doktorn för att kontrollera öronen. Jag känner mig som en zombie efter 11 nätter då jag inte fått sova mer än en kvart åt gången. Förhoppningsvis ska Nova få tillbaka sitt fina sömnmöster från innan hon blev sjuk.

Här mådde Nova inte bra alls.

Den här är från innan de blev sjuka. Jag försökte träna Nova på att krypa, men hon vill inte böja på knäna.                         Det ser lite roligt ut.

Neo har rita Sponge Bob och Patrick. Han har blivit riktigt duktig på att rita!
orginalet...
 
Jag hann aldrig skriva något om alla hjärtans dag  så här kommer en sen liten uppdatering...
Neo  jobbade hårt på att göra gratulationskort åt alla barn i hans klass på förskolan. Det är tradition här.
Själv fick han med sig en stor påse full av alla-hjärtans-dag kort och små presenter, mest godis, hem från förskolan den dagen.

Neo skriver sitt namn och fäster slickepinnar på korten han ska ge till kompisarna.
Ett färdigt kort.
Så här mycket godis och presenter hade Neo fått av sina kompisar och fröknar. Han var helt överlycklig!

Vi firade varandra med blommor och choklad.

Nova fick en liten apa av mig, den var lite lik henne!

Senaste veckan har varit den kallaste sedan vi flyttade hit. En natt hade det kommit snö på bergstopparna som syns  bakom palmerna, inte alls långt från oss. Det hade även snöat på Hollywood Hills och några andra ställen i närheten.

onsdag 23 februari 2011

Sjuk, sjukare, sjukast!

Det var så länge sedan jag skrev något i bloggen att jag måste ta mig i kragen och skriva ett inlägg. Här är vi inne på sjunde dagen med sjukdom. Alla utom jag har varit helt däckade av någon sorts influensa. Hosta, hög feber, risig mage, snorigt, ledsamt och helt ur funktion... Eftersom barnens feber fortfarande låg på 38.5-39 grader med full dos febernedsättande så bokade vi en tid hos läkaren så idag har vi varit dit. Det visade sig att bägge två har fått öroninflammation och behövde antibiotika. Så nu är det fulla köksbänken med mediciner och vi måste föra anteckningar för att det är helt omöjligt att hålla reda på vem som fått vad och när. Neo har fått problem med sin förkylningsastma så bara för den är det tre olika mediciner. Nova har senaste dygnen inte sovit mer än en kvart i sträck och hon har varit helt otröstlig. Nu vet vi ju varför, ont i öronen är inte kul! Ljuset i mörkret har varit den glada överraskningen som kom som ett paket på posten från mamma. Svenskt lösviktsgodis är svårslaget!!!

söndag 13 februari 2011

Gott och blandat

Den här vackra bilden tog jag i morse när jag var ute för att handla.

Förra helgen åkte vi till Universal studios, det ligger 20 minuter från där vi bor. Det fanns massor att se och göra. När man är invånare i Californien så får man automatiskt ett årskort på Universal Studios om man betalar entrén en gång, så nu kan vi åka till så ofta vi vill. De flesta bilderna är i Peymans mobil, så jag ska se om jag kan lägga in några fler bilder därifrån sen.
Restaurang med "Forrest Gump-känsla"

Neo ville bli fotad med KFC-gubben...

Neo har börjat umgås mycket med en pojke som bor granne med oss. Han heter Preston. Det skiljer mindre än två månader i ålder mellan dom så det är ju helt perfekt. Tyvärr går det så hett till när de leker att taket lyfter och det ser ut som att en jordbävning dragit fram. Neo är så exalterad och uppvarvad över sin nya kompis att han stänger av allt annat när Preston är här, och han gör precis vad som faller honom in. För att ta några exempel så smugglar han med sig kakpaket och juice in på rummet (under tröjan), springer in i fönster-rutor, kastar grejer, gallskriker... När vi säger till på skarpen slänger han sig på golvet och får ett hysteriskt utbrott. Suck! Hoppas verkligen att det går över och att de börjar ta det lugnare tillsammans.  Jag skämms lite över att jag klagar nu när han äntligen har skaffat sig en kompis...
Här är i allafall ett videoklipp från när de var någorlunda samlade. Nova den lilla ärtan har en ny hobby, att stå. Hon vill helst stå hela tiden.


Idag är Neo på ett kalas för hans bästa kompis på dagiset, han heter Deuk och de brukar alltid kramas när Neo ska hem. På dagis så är Neo en riktig drömpojke har jag förstått. Lugn, snäll och koncentrerad. Både fröknarna och barnen är så förtjusta i honom.

söndag 6 februari 2011

Sagolika skor

Jag gillar skor, som ni nog vet. Här finns ett gigantiskt utbud med skor - för både barn och vuxna. För ett par veckor sedan såg jag ett par skor som jag inte kunde glömma. Lite för extrema för Umeå kanske, men här funkar dom. Så igår slog jag till och köpte mina "regnbågs-skor".

Snövit eller Alice i underlandet?
.
 Även Neo har fått ett par coola dojor. Han gillar Elmo så när jag hittade Elmo-skor så blev han glad.
Nova och Peyman på "Paseo Colorado". En galleria mitt i Pasadena.

Neo hittade en oförutsägabar fontän och ni kan ju gissa hur det slutade!

Nova med sin Rapunzel-docka = 2 prinsessor!

För 5 cent (ungefär 35 öre) fick man välja låt.
Vi åt middag på en gammeldags hamburger-restaurang med jukebox på varje bord. "Johnny the rockers" hette den tror jag. Bara gamla klassiska låtar såklart! Hit skulle vi ta pappa om han kom och hälsade på! Neo diggade musiken!





fredag 4 februari 2011

Kinesiskt nyår


Igår så firades det kinesiska nyåret på Neos förskola. Det var festligt värre med hattar de hade gjort själva och apelsinkyckling med ris till lunch. Till efterrätt var det typiska amerikanska cupcakes (dvs muffins med garnering). Det är kul att de passar på att fira så fort tillfälle ges. Det här var tredje knytkalaset sedan Neo började på förskolan. Alltid lika roligt för mig att få gå dit och hälsa på en stund.

Hans fröknar har berättat att han använder engelskan mycket mer nu också. Det har vi även märkt hemma då han ofta vill att vi ska prata engelska med honom här också, något han vägrade för ett par veckor sedan.

Nova har börjat säga "mama" och "baba" till oss. Det märks tydligt att hon vet vem som är vem. Det ser så guligt ut då hon försöker prata. Hon sitter och värmer upp genom att smacka med läpparna. Jag ska försöka fånga det på film om tillfälle ges.