onsdag 29 december 2010

Julhelgen

Nu har jag verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen, jag får skylla på julefriden. Julaftonen firade vi  med att försöka få till en riktigt svenskt julbord. Peyman åkte en sväng till IKEA, där fanns både glögg, sill, prinskorv, tunnbröd, julmust m.m. Maten blev riktigt god! Neo och Nova fick julklapparna under granen. Vi skippade tomten och berättade istället för Neo att tomten landat på vår balkong natten innan och lagt julklapparna under granen. 

Pepparkakshuset som vi byggde på husfesten.


Nova med sin julklappsdocka.
På juldagen åkte vi ut till skogsparken och gick en skogspromenad. Det är verkligen fin och annorlunda natur, kaktusar, aloe vera och andra okända växter. Det var mycket folk ute i skogen. Vi som hade trott att vi skulle bli ensamma eftersom Amerikanerna firar sin jul mest på juldagen.



I Måndags åkte vi ner till Hollywood och cruisade runt. Vi köpte lunch och åkte upp på kullarna ovanför Hollywood. Där hittade vi en fin park med fantastisk utsikt över LA. Tyvärr sprang det många lösa hundar där som var ute och rastades. Peyman förlorade sin lunch då en hund sprang fram och slafsade i sig den. Peyman var inte så nöjd kan jag berätta. Vi åkte sedan ner till Beverly center där det finns en massa märkesbutiker. Det var inte riktigt i vår prisklass (Prada, D&G m.fl.) så det fick bli middag på en persisk restaurang istället.


Downtown LA i bakgrunden.
Igår for vi till Westfield köpcentrum igen och jag fick köpa mig en tidig födelsedagspresent, ett par snygga skor. På vägen hem somnade bägge barnen i bilen, då passade vi på att åka på en Drive-in bio och såg filmen TRON medan vi smaskade på smördränkta popcorn. Att vi inte tänkt på det tidigare! Nu kan vi ju se på bio fast det inte finns någon barnvakt.

torsdag 23 december 2010

Julhälsningar!

God jul på er allesammans, hoppas ni får en riktigt fin jul med gnistrande snö, julgröt, skinka, pepparkakor, knäck och många julklappar! Vi kommer att sakna våra mysiga jular med släkten. ..






Julfest

Igår när jag skulle hämta Neo på förskolan så hade han skåpet fullt med presenter. Det var både från fröknar och dagiskompisar. Det är tydligen tradition här, trevligt men stressande, jag har ju inte gett något till någon! Hmmm... Jag kanske måste akut-fixa något!?
Neos julklappar från förskolan

juleljus

Tomten besökte förskolan.

Dessutom spöregnade det, verkligen skyfall, med åska och allt! Det var uppehåll på morgonen så jag vågade mig ut med vagnen för att gå några ärenden, plötsligt öppnade sig himlen och det bildades floder som dränkte mig upp till vaderna.
På kvällen var det julfest i huset där vi bor. Det bjöds på vin med tilltugg och barnen fick baka pepparkakshus. Det var trevligt att få träffa lite grannar. De som bor lägenheten ovanpå oss var riktigt trevliga, men har tyvärr inga barn.


tisdag 21 december 2010

Gåstolen är inhandlad

Nu har det regnat i 4 dagar, rätt åt oss - eller hur! 
Helgen som var åkte vi tillbaka till det stora shoppingcentrumet, Westfield heter det visst. Neo och Peyman gick på ett leklandet Jumpi'n jammin (typ Leos lekland) och jag och Nova fick lyxen att gå i affärer. Jag skulle behöva flera dagar för att kolla i alla affärer, det finns verkligen hur mycket som helst att titta på. Jag handlade inte så mycket, jag var nöjd med att strosa omkring och kolla in intressanta grejer. Nova verkade nöjd hon med. 
I söndags åkte vi ner till Peymans syster Pichak och hälsade på.Vi har inte hunnit träffa henne sedan vi kom hit. Hon verkar vara väldans upptagen. Nu tog hon sig dock tid eftersom Peyman behövde sin spruta och hon hade lovat att hjälpa honom med den. Eftr det var klart åkte vi till en stor Persisk restaurangoch åt en buffe. Mums! Vi äter mycket ute, flera gånger i veckan. Det känns lyxigt, men vi unnar oss det (det är ju billigt också!)


Nova har fått en julklapp i förväg. Vi hade hittade äntligen en gåstol och ville inte vänta med att ge den till henne. Snopet nog visade det sig att det är flera centimeter mellan hennes fötter och golvet då hon sitter i den. Den är höj och sänkbar och vi har den i lägsta nivån. Den är ju från 4 månaders ålder så det hade jag inte väntat mig. Det lär ju dröja flera månader till innan hennes fötter når golvet. Men hon gillar att sitta i den och leka med grejerna. Hur är det med Melinas gåstol, når hon ner med fötterna?

torsdag 16 december 2010

Gott och blandat

Nu har jag och Neo varit och handlat en julgran. Han fick välja ut julgranskulor också. Det blev genast lite juligare och mysigare i lägenheten. Några tända ljus och en julskiva gjorde också sitt till. Skivan var på DVD med en öppen spis med brasa, hög mysfaktor!
Här är några av de fina barnkläder som jag har hunnit köpa. Dessa klänningar betalade jag mellan 50-70 kronor för. Supergulliga tycker jag! Nu ska jag försöka behärska mig till efter jul, jag gissar att de har mellandagsrea här också, hoppas det!

tisdag 14 december 2010

Julstämning?

Det känns verkligen inte som att vi är i mitten av december, noll julstämning! Neo har tjatat om att vi ska skaffa en gran senaste två veckorna så det är nog dags att göra det. Jag hittade en plastpalm med julgransbelysning, blev nästan lite sugen på att köpa den istället. Han har fått en adventskalender från IKEA i allafall. 
Pepparkaksgubbe

Till Nova letar vi efter en gåstol, men det finns nästan inte att få tag på. Här är det vanligare med ett "ståbord" med aktiviteter, men vi letar vidare...

måndag 13 december 2010

Vildmarken

Igår så var det en riktig kanondag, varmt och soligt. Vi var ett tag vid poolen och sen  åkte vi på utflykt till en vildmarks-park 5 minuter ifrån oss. Vi hade med oss matsäck. Eftersom vi hade med oss vagnen så tog vi oss inte så långt på stigarna men naturen var häftig och vi tänker åka tillbaka en annan helg med babybjörn-selen för att vandra lite. Man måste bara vara på sin vakt för där fanns varningar om gift-ek och skallerorm, huvva!


söndag 12 december 2010

Solnedgång över Stilla havet

Igår åkte vi på en utflykt till en strand som heter Manhattan Beach, utanför LA. Det var en jättelik sandstrand a la Baywach. Efter strandpromenaden trängdes lyxvillorna och jag gick med hakan nere vid fotkölarna. Är man intresserad av arkitektur, som jag är så är det rena rama paradiset. Inget hus var det andra likt och de slogs om min uppmärksamhet...
Solnedgången över Stilla havet var verkligen i en klass för sig. Titta bara på bilderna och jag kan intyga att den var ännu mer magisk i verkligheten.





På vägen hem så hände något spännande (lite för spännande i min smak...). Vi körde på motorvägen, 6 filer i varje riktning, mycket trafik. Plötsligt svängde en polisbil in från höger, alldeles framför oss och slog igång blåsljusen och sirenerna. Shiit! Jag trodde först den skulle stoppa oss. Den började köra snabbt i sick-sack över motorvägen, jättesnabbt fram och tillbaka med blåljus och sirenerna, vi visste inte riktigt vad den ville att man skulle göra. Alla bilar var tvugna att sakta ner och efter någon minut stannade den tvärs över vägen. Då visste jag inte vad jag skulle tro, biljakt??? Polismannen gick ur och fram till något mitt på motorvägen som han lyfte upp oss släpade åt sidan, det var en lång bräda eller något. Så han hade alltså stoppat en gigantisk massa trafik, riskerat sitt eget liv, för att plocka upp en bräda, imponerande! Samtidigt så måste de väl göra nånting eftersom det är livsfarligt för framförallt motorcyklisterna då det ligger en lång bräda mitt på motorvägen.

onsdag 8 december 2010

Peyman på uppkörning

24 grader varmt ute och solen skiner, man kan inte klaga på vädret i Californien... Neo är tillbaka på förskolan, han var feberfri igår men har fått tillbaka sin astma-hosta så nu får jag börja om med medicineringen. Peyman är och gör sin uppkörning på körskolan nu och jag väntar på at than ska höra av sig. Själv trodde han att de skulle kugga honom efterom det verkar som att de flesta har blivit kuggade en eller ett par gånger.
Det mesta är större i USA, men den här polisbilen var så liten att jag skulle ha svårt att hålla mig för skratt om den satte efter mig med blåljusen på...

Vår bil och vår nya, stooora barnvagn, där även Neo har ett litet säte.
Nova leker med sina grejer,

måndag 6 december 2010

En ny vecka...

Nova rullade runt för första dagen igår, en dag innan sin 6-månadersdag. Idag har hon upprepat bedriften flera gånger så hon verkar ha hajat hur hon ska göra. Nu klarar hon även av att hålla balansen 30-60 sekunder då hon sitter på golvet.
Nova i pappas knä.


Neo har fortfarande feber. Den pendlar mellan 38 och 40 grader med maxdos febernedsättande. Tyvärr vägrar han hålla sig stilla annat än när tempen går över 39 grader så han får inte vila tillräckligt.
Febrig liten 4-åring...

söndag 5 december 2010

Kalaset

Nu har vi haft födelsedagsfest för Neo. Vi bjöd på persisk kebab (catering) och tårta. Neo hade inte hunnit öppna sina födelsedagspresenter (förutom 2 på morgonen) eftersom vi kom hem så sent från Disneyland  på hans födelsedag så det blev rena rama julaftonen här hemma. Nu har han helt plötsligt gott om leksaker att fylla sitt rum med. Från farmor hade vi köpt en Toy story lekhus, från mormor hade vi köpt en digitalkamera för barn, från moster Lena hade vi köpt en Blixten Mc queen lekmatta (kan vara roligt för er att veta vad ni gett honom :-)) och alla leksaker blev mycket uppskattade.Vi hade även pyntat lägenheter i riktigt amerikansk anda, med Musse Pigg tema. På kvällen såg Neo trött och hängig ut och klagade på att han frös. Det visade sig att han hade 38,5 i feber. -idag har han varit uppe i 39.1 trots febernedsättande. Nova är inte riktigt kry hon heller, hon har fortfarande snuva, och jag misstänker att det är tänder på gång då hon dreglar och gnager på allt hon kommer åt.