lördag 27 november 2010

Thanksgiving

Nu har vi firat en av de större högtiderna i vårt "nya land". Det började redan i onsdags då jag och Nova åt lunch med Neo på hans förskola. Barnen hade gjort små hattar med kalkoner och vi föräldrar hade med maten-knytkalas (=Pot luck, ett nytt ord till min engelska ordlista...)
Vi åt kyckling, potatismos, gravy (typ brunsås), majs, och såklart pumpapaj till efterrätt. Det var trevligt att få träffa några av de andra mammorna (Ja, det var bara mammor som kom dit!)
Neo sitter längst bort på kortändan, han hade tagit av sig sin kalkonmössa :-)
I går så då det var Thanksgiving "på riktigt" så var vi bjudna till Peymans chef, Songtao Shi, tillsammans med alla hans nya arbetskamrater, även där var det knytkalas. Jag hade lagat lasagne och så hade vi köpt en ask Paradischoklad på IKEA. Det fanns såklart kalkon även då, men resten av maten var kinesisk. Allt från skott från lotusblomma till sallad med hela bruna ägg i, roligt och exotiskt. Peymans nya arbetskamrater kommer i stort sett allihop från Kina, en kille var från Japan och sen har vi ju Peyman. Det var ett trevligt och glatt gäng och Neo och Nova fick som vanligt mycket uppmärksamhet. Till sist så blev Neo så i gasen (frivolter, sång m.m.) att vi bestämde oss för att åka vidare till nästa fest, som låg 2 timmar bort. Den var hos Bahman och resten av Peymans släkt var där. Vi stannade till idag och passade på att åka och se på Camerons nyrenoverade hus med gudomlig utsikt över Stilla havet, i Dana Point. Där fick Neo också provgasa hans motorcykel.
Neo provkör sin första Harley Davidson, han gillade det lite FÖR mycket!

Nova och pappsen hemma hos Cameron.

Neo och Bahman.

Nova med sina nya barnvakter Roja och Lida.

Runt matbordet.

1 kommentar:

  1. Nu är det snart bara motorcyklar som gäller för Neo! Hästarna kan ta farväl:P../Mattias

    SvaraRadera